Välkommen till Mieles såsskola

Mieles såsskola

Välkommen till Mieles såsskola på Kungsgstan 5 i Mieles Experience center.

495,00 SEK

Event

Mieles såsskola är ett kulinariskt evenemang där ni som deltagare får lära sig konsten att skapa olika såser. Under Mieles såsskola får ni som deltar en djupare förståelse för grunderna i såsberedning, olika tekniker, och hur man kombinerar olika smaker för att skapa harmoniska såser. Fredrik delar med sig av sina kunskaper om olika typer av såser, från grundläggande såser som majonnäs till mer avancerade varianter som reduktioner eller emulsioner, salt som sött.
Såsskolan kan också inkludera diskussioner om användningen av olika ingredienser, tekniker för att rädda en sås om den går fel, och hur man anpassar recept för olika smakpreferenser samt använder sig av Mieles köksprodukter och dess funktioner.
Det övergripande målet med en såsskola är att ge deltagarna självförtroende och kunskap att utforska och skapa sina egna såser, vilket i sin tur kan lyfta matlagningen till en ny nivå av kulinarisk konst tillsammans med Mieles produkter.

Vad du kan förvänta dig

  • Tips och råd om Mieles produkter
  • 20 % på alla tillbehör
  • Mineralvatten och kaffe

Om kocken

Fredrik Lindh

Detta är Fredrik Lindh, han är född i Landskrona och uppvuxen i Helsingborg med gymnasial utbildning från Rönnowska skolas hotell och restaurangprogram.Med mer än 25 års erfarenhet från restaurangbranschen och med meriten att ha fått jobba på krogar beströdda med eller utan stjärnor i guide Michelin; Operakällaren, F12, Pontus in the green house, restaurang 1900, Petri Pumpa i Lund, Sofiero slott och Fem små hus m.fl. Sedermera valt en bana som frilansande kock, kökschef, matstylist, restaurangkonsult och matkreatör med världen som arbetsplats i flera år.Fredrik har haft förmånen att få jobba med namn och krögare som Stefano Catenacci, Pontus Frithiof, Melker Andersson och Danyel Coyet m.fl. Han har även haft möjlighet att få vara med och starta och driva egna projekt och restauranger, restaurang Hälsingborg (i Stockholm), restaurang Champenoise, restaurang Epok och Cateringsthlm.in.Fredrik öppnade tillsammans med två kolleger sin första egna restaurang redan vid 24 års ålder och sedan dess varit mer eller mindre i egen regim med egna projekt inom restaurangvärlden.Projekten har haft goda recensioner i tidningar och tillhört toppskiktet bland Stockholms/Sveriges restaurangupplevelser.Nu finns han som medarbetare på Miele och ett nytt kapitel som kock och matinspiratör för Mieles köksprodukter och olika event väntar. Fredrik träffar du på våra matlagningskvällar.

Om platsen

Miele Experience Center Stockholm

Läs mer om Miele Experience Center Stockholm och hur du hittar hit.

Rekommenderade produkter

Uppåt